SHIMANO CUES TERMÉKCSALÁD

SHIMANO CUES
SHIMANO CUES - HÁROMSZOR HOSSZABB ÉLETTARTAM
SHIMANO CUES – HÁROMSZOR HOSSZABB ÉLETTARTAM

A 2024-es LEADER FOX elektromos kerékpárok esetén több változás is történt. A cseh gyártó több modelljén is megjelennek az új Shimano CUES alkatrészek, de mi is pontosan ez a Shimano CUES termékcsalád?

 

SHIMANO CUES LOGO

A Shimano CUES egy új hajtáslánc- és fékkomponensekből álló termékcsalád, amely a meglévő Alivio, Acera és Altus csoportokat és a Deore 10 és 11 sebességes változatait váltja fel.

A vadonatúj Shimano CUES-csoportok új kazettakialakítást alkalmaznak, amely radikálisan javítja a váltási teljesítményt és a hosszú távú tartósságot. A CUES-t úgy tervezték, hogy a hegyi kerékpározástól és az e-bike-tól kezdve az ingázáson át a túrázásig számos alkalmazási területet lefedjen, és célja, hogy egyszerűsítse a Shimano kínálatát azáltal, hogy mindent egy címke alá helyez.

A Shimano CUES számos technológiát fog átvenni a magasabb kategóriás csoportkészletekből. Talán a legjelentősebb funkció, amely a CUES csoportkészletekbe kerül, a Shimano Linkglide technológiája.

Az először 2021-ben a Deore és XT szinten debütált Linkglide egy egyedi kazetta köré épül, amely vastagabb megerősített lánckerékkel és speciális fogprofillal rendelkezik. A Linkglide lényege, hogy golyóálló váltást biztosítson terhelés alatt, mind a kazettán felfelé, mind lefelé, miközben radikálisan javítja a kopásállóságot. A Shimano állítása szerint a Linkglide kazetta háromszor hosszabb élettartamú, mint egy hagyományos kazetta, ami óriási különbség.